Translate

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Χημεία


Οι ερευνητές στρέφοντε σε μια νέα στρατηγική για την καταπολέμηση του βακτηρίου της φυματίωσης


Οι επιστήμονες διεξάγουν συνεχώς έρευνες για την  εκμετάλλευση των τρωτών σημείων των θανατηφόρων βακτηρίων. Τώρα, ερευνητές από το Brown και το Massachusetts Institute of Technology χρησιμοποιούν  μια νέα ένωση με την οποία σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν την αχίλλειο πτέρνα του βακτηρίου που προκαλεί τη φυματίωση.

Researchers demonstrate a new strategy to stop the TB bacterium
Σε μια σειρά εργαστηριακών πειραμάτων, οι ερευνητές έχουν ενδείξεις ότι είναι δυνατόν να σκοτώσουν το Mycobacterium tuberculosis αναστέλλοντας το ClpP, ένα κυτταρικό ένζυμο που δεν καταπολεμάτε από οποιοδήποτε αντιβακτηριακό φάρμακο στην αγορά. Η έρευνα είναι σε αρχικό στάδιο, αλλά οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν πως θα μπορούσαν να δείξουν το δρόμο για νέα φάρμακα για τη θεραπεία της φυματίωσης και άλλων λοιμώξεων, που δεν αντιμετωπίζονται με τα παραδοσιακά αντιβιοτικά.


 "Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η χημική αναστολή των βασικών ενζύμων ClpP στο Mycobacterium tuberculosis είναι μια βιώσιμη στρατηγική για την ανάπτυξη φαρμάκων κατά της φυματίωσης καθώς τα βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς αυτό το ένζυμο" δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Χημείας στο Brown ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: